Drs. Laura Jenzer

 

– MSc psycholoog

– GZ-psycholoog i.o.

In 2016 ben ik afgestudeerd in de klinische psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sindsdien ben ik werkzaam als psycholoog. Ik werk al vier jaar in de ouderenzorg, in verpleeghuizen voor mensen met dementie en in een revalidatiecentrum voor ouderen. Tot nu toe heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van ouderen met dementie of niet aangeboren hersenletsel en hun mantelzorgers. Daarnaast heb ik op de revalidatie psychologische begeleiding geboden aan ouderen met uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten. Ook heb ik veel ervaring met het uitvoeren van neuropsychologische diagnostiek.

Sinds augustus 2019 volg ik de opleiding tot GZ-psycholoog. In het kader van deze opleiding ben ik op vrijdagen werkzaam in Psychologenpraktijk Bunnik.

Ik ben geschoold in de cognitieve gedragstherapie. Daarnaast ben ik bekend met elementen vanuit de Oplossingsgerichte Therapie, Interpersoonlijke Therapie, Acceptance and Commitment Therapy en mindfulness.

In de behandeling vind ik het belangrijk om een veilige sfeer te creëren. Mijn doel is om je vertrouwen te geven in je eigen vaardigheden en kunnen. Tijdens de behandeling gaan wij een samenwerkingsrelatie aan. Dit houdt in dat we samen onderzoeken wat er nodig is om je klachten te verminderen.

In mijn vrije tijd houd ik van koken en wandelen en luister ik graag naar luisterboeken. Een andere hobby van mij is opruimen. Ik help daarom graag familie en vrienden met het organiseren van hun spullen.

Laura Jenzer