Drs. Marlies Simonis

– GZ-psycholoog 

GGZ Kwaliteitsstatuut (PDF)

BIG-registratienummer : 09915626125

 

Na mijn propedeuse Toegepaste Psychologie startte ik op de universiteit te Nijmegen, vanwege mijn interesse in de vakken over gedrag. Hierna volgde ik de postdoctorale opleiding tot GZ psycholoog. Onderwijl was ik geruime tijd werkzaam bij een Riagg voor kinderen en jeugd, waar ik werkte met jongeren en ouders die traumagerelateerde klachten hadden, depressiviteit of angst en vaak ook vastgelopen waren in het contact onderling. Hierna werkte ik in de volwassenenzorg, oa in een forensische setting. Ik heb daar mensen met een dubbele diagnose en delict(risico) begeleid. Enige tijd werkte ik nog in de GGZ voor Team Ontwikkelingsstoornissen (ADHD en autisme), waarna ik ervoor koos om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Dit omdat ik laagdrempeliger wilde werken, dichter bij de mens. 
Ik ben voornamelijk geschoold in Cognitieve gedragstherapie en hanteer Oplossingsgerichte en ACT gerelateerde methodieken. In mijn werk ben ik gericht op het beeld van de gehele mens, in relatie tot de omgeving. Uitdagend vind ik het om samen te kijken naar hóe iemand de dingen doet en daar balans in aan te brengen. In de loop der jaren heb ik mij tevens verdiept in yoga nidra en BMC, waar ik ook les in geef. Waardoor je bij mij ook Mindfulness gerelateerde methodieken kan verwachten. Ten slotte volg ik al vele jaren intervisie en supervisie om de kwaliteit van mijn werk te waarborgen. 

In mijn eigen werkstijl ben ik betrokken en beschikbaar, ook als het moeilijk wordt. Openheid vind ik van belang en ik vertrouw op de kracht van elke mens. Nu ik de Psychologen Praktijk Bunnik ga ondersteunen, zal ik mij met plezier inzetten om de voorwaarden te scheppen die nodig zijn voor jouw verandering of groei. Met rust en aandacht werken aan jouw situatie, daar sta ik voor. 

In het dagelijks leven als moeder van 2 jonge kinderen, partner en vriendin, trek ik graag het bos en de natuur in, houd ervan om samen te koken, te eten, iets te creëren, te bewegen en maak ik graag muziek. 

 Mijn BIG Registratie : 09915626125