Willemijn van der Vleuten

 

– GZ-psycholoog

BIG-registratie nr: 39911289225

Ggz kwaliteitsstatuut

 

 

In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Naast klinische en gezondheidspsychologie te hebben gestudeerd, heb ik mij tevens gericht op de psychogerontologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Ik heb een half jaar in Engeland gewoond om mijn afstudeeronderzoek te doen in het ziekenhuis van Southampton.
Naast mijn werk als psycholoog heb ik de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog gevolgd in Amsterdam (afgerond in 2009). Ik werk nog steeds voor een zorggroep in het Gooi, met ouderen. Zowel in het verpleeghuis, op een dagbehandeling als ook bij mensen thuis, in de eerste lijn. Bij deze organisatie ben ik ook praktijkopleider en werkbegeleider voor de GZ-opleiding, waar ik ook veel voldoening van krijg.
De laatste jaren ben ik mij gaan verdiepen in de Acceptance and Commitment therapie (ACT). Deze therapievorm spreekt mij aan omdat het mensen in hun kracht zet, ondanks pijn die ook bij het leven kan horen en laat mensen bewegen in de richting van hun waarden. Ook ben ik geschoold in de cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte therapie. Dit zijn beide tevens positieve vormen van therapie die gaan over hoe iemand kan voortbouwen op functioneel en helpend gedrag.
Als behandelaar ben ik open, toegankelijk, integer en positief. Ik werk graag samen met mijn cliënten om samen te zoeken naar het anders omgaan met hobbels en problemen en de dingen te kunnen doen die er voor hen echt toe doen.
Ik ben een trotse moeder van twee dochters, echtgenote, vriendin en ik geniet ervan om tijd door te brengen met mijn dierbaren. Ik houd van sporten, yoga, lezen en uit eten gaan met mijn man en met mijn vriendinnen.